A chia egy ehető mag, mely a Salvia hispanica sivatagi növény termése, ami Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos.A chia mag fehérje és antioxidáns forrás. Leginkább magas omega-3 zsírsavtartalmának és kiegyensúlyozott omega-3-omega-6 zsírsav aránya, különösen gazdag alfa-linolénsavban, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert. Tartalmazza az alap ásványi elemeket, mint a vas, foszfor, kalcium, nátrium és kálium, valamint tartalmaz még A, B1, B2, B3, B9, B12 vitaminokat, amik nagyban hozzájárulnak a szervezet normális működéséhez. Azok a sportolók akik chia kenőcsöt használtak tovább voltak hidratálva és a szacharidok is hosszabb ideig szabadulnak fel a szervezetben, ezáltal jobb a kitartóereje az egyénnek.A chia magokat könnyen betehetjük az étrendünkbe. Használhatjuk jogurtba, zabpehelybe, krémekbe vagy mártásokba.