- Kezdőlap
- >>
- Egészség vonal
- >>
- Kollagén
- >>
- Izületvédő kollagén
- >>
- Artro Gold 750g - Meggyes
A termékhez a vásárlók ezeket a termékeket is megvették
Kiszerelés
Súly | 0,75 kg |
---|
Termék ismertető
Gyümölcsös ízesítés
Összetevők(sour cherry/meggy): Enzimatikus hidrolizált kollagén (a kollagén I. és III. típusú), inulin, glükózamin-szulfát 2 KCL (rákok, puhatestűek), kondroitin-szulfát, Aquamin F (Lithothamnion Coralloides), MSM (= metil-szulfonil-metán) Cápa porc (hal) ,, Csirkekollagén II típusú mellkasi porcból 90%, 5:1 Tömjénfa extrakt Boswellia Serrata gyanta kivonat, Vit. C L-aszkorbinsav, OVOMET® - kollagén (a kollagén I. típusú) a tojáshéjak faláról, Bromelain enzim (1200GDU / g), Nátrium-hylauronát, Vit. E- (DL-alfa-tokoferol-acetát), Vit. B6 (piridoxin HCL), Vit. K2 (menakinon MK-7), Vit.D3 (kolekalciferol), citromsav (E330), szilícium-dioxid (551), meggy aroma, édesítőszer: szteviol-glikozidok (E960).
I. típusú kollagén, a tojáshéjak falából. Tartalmaz: I. típusú kollagén peptideket 30%, elasztin 20%, glükózamin 2%, lizozim 1%, keratin 1%. GAG-k: Hialuronsav, Dermatan-szulfát, Kondroitin-szulfát, > 500 egyéb fehérje: Ovocalixin, Ovocleidin, Ovotransferrin, TGF-β
Megakadályozza az inak és szalagok sérülését, annak köszönhetően, hogy növeli rugalmasságát. Egy szakosított osteoarthritis klinikán végzett tanulmány idősebb betegeknél kimutatta, hogy a napi 300 mg Ovomet® 50 napi bevitele több mint 40% -kal csökkentette a fájdalmat, és 60% -kal javította az ízületek merevségét. A méréseket standardizált és validált módszerek szabályozták. A vizsgálatok kimutatták, hogy az enyhe fizikai aktivitást végző embereknél 5 nap alatt csökkent a fájdalom 28% -kal. 50 napos kezelés után a fájdalom csökkenése a futóknál elérte az 50% -ot, a crossfit sportolóknál pedig a 60% -ot.
Boswellia Serrata: Ezt az aromás indiai tömjénfa kivonatot évszázadok óta használják a hagyományos ázsiai és afrikai orvoslásban, természetesen magas boswellinsav-koncentrációja miatt. Boswellia Serrata, egy egész napos hosszú távú támogatásra szánt úgynevezett védő gyógynövény, amely ideális sportolók, idősebb felnőttek vagy bárki számára, akiknél fokozott az izületek kopása.
A Boswellie Serrata hatásai:
- gyulladáscsökkentő
- enyhíti az osteoarthritis, az osteoarthritidis, az asztma és a szénanátha tüneteit
- segít a gyulladásos bélbetegségek kezelésénél
- elnyomja az ízületek fájdalmát, merevségét és duzzadását, javítja mozgékonyságukat.
A glükózamin egy alapvető glükózszármazék, amelyet segédanyagként használnak az ízületek, inak, ízületi kapszulák gyulladásának kezelésére szolgáló gyulladás és fájdalom enyhítésére, valamint a csigolyák közötti degeneratív folyamatok javítására. Serkenti a glükózaminoglükánok és a proteoglükánok képződését, amelyek a porc két építőköve. Leginkább stabil sók (szulfát, klorid) formájában fordul elő. A glükozamin-szulfát azon biológiai vegyi anyagok egyike, amelyek alkotják a hialuronsavat, amely fő töltőanyag az ízületi folyadékokban és a környező szövetekben. A glükózamin-szulfát elősegíti a köröm, inak, bőr, szem, csontok, szalagok, szívbillentyűk kialakulását és az emésztőrendszer, a légzőrendszer és a húgyúti nyálkahártya kialakulását. Javítja a nyirokrendszer működését is.
A kondroitin-szulfát a porcok közötti intercelluláris anyag (proteoglikánok) szerkezetében a legelterjedtebb. Segít a víznek a porcban való visszatartásában, és visszafordítja a porc veszteséget, ha glükózaminnal kombinálva használjuk. A porc a testünkben lévő kötőszövet, amely a környező szövetek megerősítésére szolgál. A rendszeres kezelés csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, javítja az ízületi működést és lassítja az osteoarthritis előrehaladását.A kondroitin-szulfát hatása fokozatos, csak négy-hat hét használat után jelentkezik. Óvintézkedésként azt javasoljuk, hogy tartson 2 hónap után 4 hónapos szünetet, majd ismételje meg a folyamatot. Ha az ízületi porc elvészésben van, akkor hosszabb ideig kell fogyasztani a terméket
Az MSM (= metil-szulfonil-metán) egy kén szerves és természetben előforduló formája, amelyet a friss nyers ételekben találnak. Az MSM alulreprezentálva van a mai fedetlen élelmiszerekben, amelyeket gyakran mesterséges öntözési üvegházakban termesztenek. A főzés károsítja az MSM-et, ami újabb oka annak, hogy ez az anyag nem kerül a testünkbe. A testünkben az MSM megkönnyíti a belső rost- és porcszövetek lágyítását, amely ezután rugalmasabb és ellenállóbb.
Az enzimatikusan hidrolizált kollagén enzim-hidrolízissel hasított fehérjék forrása, amelyek fontosak a kötőszövetek regenerációjában. Ezek a legrövidebb molekuláris láncok befolyásolják az emberek jobb emészthetőségét és használhatóságát. Erre a fehérjeforrásra jellemző az esszenciális és nem nélkülözhetetlen aminosavak jó felhasználhatósága és egyedi jelenléte, magas fehérjetartalom, nagyon alacsony szénhidrát- és zsírtartalom..
II. típusú Csirke mellkasi mellszöveti kollagén Ez a porcszövetekben a legszélesebb körben előforduló, ahol vékony rostot képez. Használatával hozzájárul az egészséges ízületek támogató funkciójához, miközben elősegíti azok rugalmasságát és mobilitását.
Hialuronsavval, glükózaminnal és kondroitin-szulfáttal kombinálva növeli az ízületekre gyakorolt általános hatást.
Az Aquamin egyedülálló ásványi forrás, amely algaból származik, gazdag bioaktív kalciumban (Ca) min. 32% tartalom
magnézium (Mg) min. 2,2% tartalom és további 72 fontos nyomelem, amelyek javítják a csontok és az egész test egészségét.
A kutatások kimutatták, hogy az ásványi táplálkozás nem csak a kalcium (Ca) tartalomtól függ. A magnézium / magnézium (Mg) és a nyomelemek ásványi szerepet játszanak az ásványok hatékony dúsításában.
Ez az ásványi mátrix kivételes biohasznosulást, bioaktivitást biztosít és optimalizálja a test ásványi anyag szintjét.
A Lithothamnion Coralloides olyan faj, amelyet csak bizonyos területeken találtak meg. A vörös alga életciklusa során felszívja az alapvető ásványi anyagokat és tápanyagokat az Atlanti-óceán tiszta, hideg, szennyezetlen, ásványi anyagokban gazdag vizein.
A kalcium és ásványi anyagok hiánya egyre növekvő globális egészségügyi probléma. Az Aquamin megnevezheti ezt a problémát. A kalcium biológiai hozzáférhetőségéről, valamint a nyomelemek ártalmas mennyiségéről szól, amelyek nélkülözhetetlenek az optimális csontállapot és emészthetőség fenntartásához.
A cápa porc egy mukopoliszacharid komplex, amely kollagént és más fontos komponenseket, például glükózamint és kondroitint tartalmaz. . Ez természetes kalcium- és foszforforrás. Cápa porc használata: javítja az ízületek mobilitását, lassítja a porc degeneratív változásait, enyhíti az ízületi gyulladásokat és duzzanatot, javítja a bőr, a bőr, a köröm és a haj rugalmasságát.
A Hialuronsav (nátrium-hialuronát) jelen van minden testszövetben. Rendkívül erős vízkötő képességgel rendelkezik, egy hialuronsav-molekula képes körülbelül 250 molekulát vizet tárolni. Ez segít csökkenteni az ízületek súrlódását és ütéselnyelését. Pozitív hatása van az alvásra, a szexuális potenciálra, a csontsűrűségre.
Az Orafti ® (Inulin) táplálékban oldódó rost, probiotikus tulajdonsággal, napi 12 g-os adaggal. Az inulin hozzájárul a normális bél- és székletműködéshez. Ez befolyásolja a kalcium jobb felhasználását az emberi testben.
A C-vitamin (aszkorbinsav) erős antioxidáns, megakadályozza a gyulladást, biztosítja a bőr feszültségét és az izomerőt. Serkenti a szalagok, a csontok és a fogak kialakulását, elősegíti a porc és az inak felépítését. Javítja a sebgyógyulást és erősíti az immunitást. Védi a szerveket és szöveteket, a központi idegrendszert a szabad gyököktől, amelyek károsítják őket és felgyorsítják az öregedést. Csökkenti a dohányzás által okozott károkat és védi a vér zsírának oxidációját azáltal, hogy a fehérjéket az erek cukrokká alakítja.
E-vitamin (DL-alfa-tokoferol-acetát) antioxidáns E-vitamin, amely megvédi a sejteket a károsodástól. Ez befolyásolja a vörösvértestek képződését, az izomtömeget és a szövetek növekedését is.
D3-vitamin (kolekalciferol) A D-vitamin a megadott 75mcg adagban hozzájárul a normál felszívódáshoz és a kalcium- és foszforszinthez, fenntartva az izomzat normális aktivitását és az egészséges fogakat. Ez hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
K2-vitamin (MK-7-menakinon), a K2-vitamin természetes formája, amely a szintetikus K1-vitaminhoz képest 6-8-szor erősebb biológiai hozzáférhetőséget tartalmaz. Ennek a vitaminnak a felhasználásával egy specifikus fehérje (osteocalcin) aktiválásával megelőzhető az osteoporosis, ezáltal optimálisan kötődik a kalcium a csontokhoz és a fogakhoz. A K2-vitamin hatékonyan javítja a csontok minőségét és a csontsűrűséget, amint azt számos klinikai vizsgálat is bizonyítja, és hozzájárul a normál véralvadáshoz is. Fontos a vese megfelelő működése szempontjából is, javítja az inzulinérzékenységet, elősegíti a gyomorfekély kezelését, erősíti az immunitást és a vitalitást.
A D3-vitaminnal kombinált alkalmazás növeli a kalcium felszívódását.
A B6-vitamin (piridoxin) fontos szerepet játszik az enzimek aktivitásában, amelyek részt vesznek az élelmiszerekből származó fehérjék, zsírok és cukrok lebontásában és felhasználásában. Fontos a májban és az izmokban levő tároló cukrok energiává alakításának folyamatában. Megelőző hatása van az idegbetegségekkel szemben, javítja a hangulatot, enyhíti a depressziót, szintén befolyásolja a bőr minőségét, és jelentős szerepet játszik a vörösvértestek és antitestek termelődésében.
A bromelain (enzim) természetes ananászból származó proteolitikus enzim. Elősegíti a fehérjék eloszlását, hozzájárulva emésztésükhöz. Jó gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat. Elősegíti a fizikai aktivitás vagy sérülések által okozott duzzanat regenerálódását.
Tápértékek 100g és 25g porban
Tápérték információ |
100g |
25g |
*RVH %/ RDA% |
Energia érték |
1540 kJ (365 kcal) |
385 kJ (91,25 kcal) |
4,56% |
Zsírok |
0,63g |
0,16g |
0,22% |
Telített zsírsavak |
0g |
0g |
0% |
Szénhidrátok |
34,15g |
8,53g |
3,28% |
Ebből cukrok |
32,15g |
8,03g |
8,93% |
Élelmi rost |
20,9g |
5,22g |
** |
Fehérjék |
45,2g |
11,3g |
22,6% |
Sók |
1,08g |
0,27g |
4,5% |
Enzimatikusan hidrolizált kollagén (kollagén peptidek) I. és III |
40g |
10g |
** |
Inulin |
24,28g |
6,07g |
** |
Glükózamin-szulfát 2KCL |
6g |
1,5g |
** |
Kondroitin-szulfát |
4g |
1g |
** |
MSM (= metil-szulfonil-metán) |
4g |
1g |
** |
Cápa porc |
4g |
1g |
** |
Aquamin |
4g |
1g |
** |
Ebből ásványi Ca |
1280mg |
320mg |
40% |
Csirkekollagén mellkasi porcból II. TÍPUS 90% |
2000mg |
500mg |
** |
Boswellia Serrata kivonat 5:1 |
2000mg |
500mg |
** |
OVOMET® - kollagén a tojáshéjak faláról |
1200mg |
300mg |
** |
C-vitamin L-aszkorbinsav |
1600mg |
400mg |
500% |
Bromelain enzim (1200GDU / g) |
800mg |
200mg |
** |
hialuronsav (nátrium-hialuronát) |
400mg |
100mg |
** |
vit. E (DL-alfa-tokoferol-acetát) |
80mg |
20mg |
166,6% |
vit. B6 (piridoxin HCL) |
20mg |
5mg |
357% |
vit.K2 menakinon MK-7 |
400mcg |
100mcg |
133% |
vit. D3 (kolekalciferol) |
300mcg |
75mcg |
1500% |
Ajánlott adagolás: Az ajánlott napi adag 25 g, naponta kétszer 12,5 g étkezés után, folyadékkal keverjük el és igyuk meg. Az optimális hatékonyság érdekében ajánlott a napi adagot tartani, és legalább 2-3 hónapig szedni.
Korlátozások: 12 évesnél fiatalabb gyerekeknek, terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. A terméket nem szabad a változatos étrend helyettesítésére használni. Nem alkalmas olyan személyek számára, akik nem tolerálják a fenti összetevők bármelyikét. Az ajánlott napi adagot nem szabad túllépni. Allergén: rákfélék, puhatestűek, halfélék, tojás
Tárolás: A terméket kisgyermek elől elzárva kell tárolni! Száraz, hűvös helyen tartandó 25C- ig. A termék fogyasztása után a dobozt alaposan zárjuk le!
Gyártó: STILL MASS s.r.o. , Lieskovská cesta 468, Lieskovec, 96221, Szlovákia.